САЩ ще сложат край на севернокорейския режим, ако Пхенян започне да

...
САЩ ще сложат край на севернокорейския режим, ако Пхенян започне да
Коментари Харесай

Пентагонът с ясно послание към Северна Корея - Топ новини

Съединени американски щати ще сложат завършек на севернокорейския режим, в случай че Пхенян започне да употребява нуклеарни оръжия, съобщи американският министър на защитата Лойд Остин, представен от Novini.bg.

„ Секретарят Остин удостовери твърдия ангажимент на Съединени американски щати да обезпечат разширена възпираща мощ, употребявайки цялостния набор от отбранителни качества на Съединени американски щати, в това число нуклеарна, стандартна и противоракетна защита, както и усъвършенствани неядрени качества “, се споделя в взаимно официално съобщение от консултативната среща по въпросите на сигурността сред Съединени американски щати и Южна Корея във Вашингтон.

Ръководителят на Пентагона акцентира, че всяко нахлуване против Съединени американски щати и техните съдружници и сътрудници, в това число с нестратегически нуклеарни оръжия, „ ще докара до края на режима на Ким Чен Ун “.

От южнокорейска страна на срещата участва министърът на защитата Ли Чжон-соп.

В официалното съобщение се отбелязва, че страните са „ изразили угриженост от продължаващите старания на Северна Корея да развива нуклеарни и балистични ракети, както и от реториката за потребление на тактически нуклеарни оръжия “.

Вашингтон и Сеул се споразумяха да засилят съдействието в „ обмена на информация, консултациите, взаимното обмисляне и осъществяването на решенията “, се споделя в документа. Според осведомителната организация „ Йонхап “ споразуменията ще разрешат на Сеул, наред с други неща, да „ търси съглашение за шерване на нуклеарни материали, сходно на съглашението с НАТО “.

Междувременно южнокорейските военни оповестиха, че в четвъртък вечерта Северна Корея е изстреляла още три балистични ракети с дребен обхват към Японско море. Пхенян също по този начин организира артилерийски обстрел, като изстреля към 80 снаряда в буферната зона в Японско море, нарушавайки съглашение със Сеул от 2018 година, целящо понижаване на напрежението, оповестиха военните.

Тези дейности на Северна Корея последваха решението на Сеул и Вашингтон да удължат продължаващите взаимни въздушни учения наоколо до Корейския полуостров.

По-рано в четвъртък Пхенян изстреля междуконтинентална балистична ракета и две балистични ракети с дребен обхват.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР